1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja mode u Milanu:...

Nedelja mode u Milanu: 6 ključnih street style izgleda

23. septembar 2024.

| Miljana Momirović

Nedelja mode u Milanu za sezonu proleće/leto 2025. se završava ali kao i modne revije, street style ostavlja duboki trag na predstojeće trendove.

Ove sezone, ulični stil se može pohvaliti dinamičnom, eklektičnom kombinacijom ansambala. Od hrabrih statement kaputa i eksperimentalne slojevitosti do različitih printova i neočekivanih tekstura, italijanski modni centar slavi lični izraz.

Ništa manje nismo ni očekivali od žena u Milanu (i onih koji ga posećuju), s obzirom na to da je Italijan dom vrhunskih dizajnera kao što su Prada, Gucci, Fendi i Versace. Predstavljamo 10 ključnih street style izgleda koji definišu trendove za proleće/leto 2025. godine.

Nedelja mode u Milanu 2025.

Modni trendovi za sezonu proleće/leto 2025. su već definisani dizajnerskim ali i street style trendovima, među kojima dominira slojeviti izgled. Ulice Milana su se istakle po slojevima koji variraju od laganih, prozirnih tkanina do struktuiranih komada.

slojeviti izgled

Posebno su uočljive neočekivane kombinacije printova: cvetni dezen uz krupne geometrijske šare ili kontrastne teksture koje pružaju dinamiku svakodnevnom izgledu.


neočekivane kombinacije

Kada je u pitanju Nedelja mode u Milanu, podrazumeva se da je paleta boja za proleće/leto 2025. odvažna i razigrana. Očekuje se eksplozija jarkih tonova – narandžasta, ljubičasta i žuta – koje prenose osećaj optimizma i živosti.

paleta boja za proleće/leto 2025

Ulični stil već najavljuje eksperimentisanje kada su u pitanju printovi: od apstraktnih i leopard otisaka, do grafičkih detalja koji čine svaki komad jedinstvenim.

printovi

Dok se moda oslanja na eksperimentisanje, street style ipak zadržava minimalizam sa dozom luksuza. Čiste linije, skulpturalne siluete i visokokvalitetni materijali su ključni za kreiranje modernog, ali bezvremenskog izgleda.

minimalizam

Za sezonu proleće/leto 2025. vidimo ležerni luksuz, spajajući opušteni stil i glamur. Oversized komadi, poput opuštenih blejzera i širokih pantalona, dobijaju otmeni dodir sa svilom, zlatnim detaljima ili perlama. Praktičnost i estetika se stapaju, pružajući osećaj komfora bez žrtvovanja stila.

ležerni luksuz

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight