1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Pronašli smo raj: Waldorf...

Pronašli smo raj: Waldorf Astoria hotel otvoren na privatnom ostrvu na Sejšelima

21. septembar 2024.

| Miljana Momirović

Čuveni luksuzni brend Waldorf Astoria ove godine je otvorio svoj butik rizort naostrvu Platte Island na Sejšelima. Ovaj hotel predstavlja četrdeseti dragulj u njihovoj kolekciji. Najnoviji dodatak grupi, osnovanoj 1893. godine u Njujorku, jeste rizort sa pet zvezdica na tropskom privatnom ostrvu, udaljenom 130 kilometara (dvadeset minuta leta) od Mahea, glavnog ostrva i prestonice Sejšela. Waldorf Astoria Seychelles Platte Island ima za cilj da postane najekskluzivnije mesto ovog popularnog arhipelaga i da postavi novi standard za ceo region.

Waldorf Astoria

Novi hotel nudi pedeset prostranih, ali intimno dizajniranih vila u stilu koji podseća na atmosferu izgubljenog raja. Svaka vila nudi uslugu ličnog batlera. Izvanredno održivi i ekološki koncept, koji su osmislili arhitekte iz studija Eco.ID iz Singapura, zasnovan je na elementima okolnog pejzaža i materijalima sa etički proverljivim poreklom.

Waldorf Astoria

Paleta boja je neutralna, pa se tako ističu živopisne boje života na ostrvu. Pored pogleda na belu peščanu plažu i koralnu lagunu dugu četrnaest kilometara, dominantni su prostrani privatni bazeni – svaka vila ima svoj.

Waldorf Astoria

Ostrvo s blagom

Ostrvo Platte otkriveno je tek 1769. godine i dobilo je ime zbog svog izrazito ravnog profila, sa najvišom tačkom na samo tri metra iznad nivoa mora. Površine je svega 0,578 km², od čega većinu pokriva bujna tropska vegetacija. Ovo mesto zaista predstavlja jedinstvenu lokaciju za posmatranje divljeg sveta i povezivanje sa duhom ostrva. Glavne atrakcije prilikom istraživanja prostranog grebena koji okružuje ostrvo uključuju sardine, raže, manta raže i manje, bezopasne vrste ajkula. Lokalni podvodni travnjaci spadaju među najbolje očuvane u Indijskom okeanu, kao i čitav ekosistem ostrva.

Waldorf Astoria

Waldorf Astoria pristupio je ovoj izuzetnoj lokaciji sa odgovornošću i planira da je strateški zaštiti. „Verujemo da pravi luksuz nije samo u uživanju, već i u negovanju duboke ljudske povezanosti sa prirodom. Usko sarađujemo sa međunarodno priznatim univerzitetima kako bismo produbili naše znanje o okeanu i bili na izvoru informacija o najnovijim praksama održivosti. Naš cilj je da postanemo rizort sa nultim uticajem na životnu sredinu, pa pažljivo biramo šta radimo i kako to radimo,“ objašnjava centralnu filozofiju Elias Pertoft, generalni menadžer Waldorf Astoria Seychelles Platte Island.

Spa, jedinstvena iskustva i vrhunska gastronomija

Pored pedeset luksuznih vila sa smeštajnim kapacitetom od jedne do pet spavaćih soba, gosti ostrva Platte mogu uživati i u šest prefinjenih restorana i barova pod rukovodstvom iskusnog australijskog šefa kuhinje Jane-Therese Mulry, klubu za decu i tinejdžere, otvorenom bioskopu, teniskim terenima i spa centru sa sofisticiranim terapeutskim menijem.

Waldorf Astoria

Waldorf Astoria

Međutim, glavna atrakcija Waldorf Astoria Seychelles Platte Island biće uživanje u podvodnom svetu kroz širok spektar vodenih aktivnosti, kao što su kitesurfing, ronjenje, terenske ekskurzije sa morskim biolozima, okeanski safari na jedrilici ili sportski fly fishing.

Raj je pronađen!

Nastavite da čitate