1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Baby Reindeer: Od trnovitog...

Baby Reindeer: Od trnovitog puta istinite priče do 4 Emija

16. септембар 2024.

| Snežana Vranić
Koja je tajna uspeha?

Uspeh serije Baby Reindeer je neminovan. Međutim, sada nije jedino gledanost ta koja je potvrdila njen kvalitet i donela čak četiri Emija.

Baby Reindeer (Maleni irvas) je serija koju je objavio Netflix, a koja je svakako dugo bila tema medija, što će se sigurno tako i nastaviti. Osim što je priča i radnja serije veoma neobična, ono što je takođe veoma neobično za ovu seriju.

Zavidan uspeh serije Baby Reindeer

Popularna serija je ubedljivo odnela pobedu u kategoriji mini serija ili filmova na 76. dodeli nagrade Emi. Serija je dobila nagradu za najbolju mini seriju, za najboljeg glavnog glumca u mini seriji, za najbolju sporednu glumicu u mini seriji i za najbolji scenario u ovoj kategoriji. Jasno je da je tvorac serije i glavni glumac Ričard Gad (Richard Gadd) dok je njegova partnerka u ovom slučaju bila Džesika Ganing (Jessica Gunning). Komplikovana i trnovita životna priča ovog čoveka je posebna sama po sebi, ali mora se priznati i hrabrost da je ispriča svetu na način na koji je to učinio je svakako vredna pomena.

Uspeh serije Baby Reindeer

Reč je o barmenu koji je želeo da se probije kao komičar. Međutim, jednog dana on kupuje šoljicu kafe ženi koja tada postaje njegov progonitelj. Ipak, serija govori i o drugim aspektima trnovitog puta, kako na mentalnom, tako i na emocionalnom planu. Lik progoniteljke u seriji nosi ime Marta, međutim, njeno pravo ime je Fiona Harvi (Fiona Harvey) koja je tužila Netfliks za 140 miliona dolara, tvrdeći da je servis za striming predstavio netačno.

Ne postoji određena formula za uspeh

Nakon što je izašao na scenu, kreator serije Ričard Gad, podelio je svoje mišljenje i stav o tome kako je došao do ovakvog uspeha: „Mislim da ako je Baby Reindeer išta dokazao, to je da za ovo ne postoji određena formula, nisu vam potrebne velike zvezde, dokazana IP, dugotrajna serija, sveobuhvatno pripovedanje da biste imali hit. Konstanta u svakom uspehu na televiziji je dobro pripovedanje koje govori o našem vremenu, tako da rizikujte, pomerajte granice, istražujte neprijatno i usudite se da ne uspete kako biste nešto postigli. “


Džesika Ganing je izjavila da nikada neće zaboraviti ulogu Marte

Džesika će sigurno ostati zapamćena po ulozi Marte za koju mnogi smatraju da je uspešno prenela njene lične teskobe, ali i problematične strane njenog ponašanja.

Uspeh serije Baby Reindeer

„Toliko sam puta pokušavala rečima da izrazim šta mi je značio rad na Baby Raindeer i svaki put u tome ne uspem“, nastavila je Džesika. „Zato ću da pevam…ne. Ne, biće jednostavno i reći ću hvala što si mi verovao da budem tvoja Marta. Nikada, nikada neću zaboraviti ni nju ni tebe ni ovo. To zaista mnogo znači.“ Serija je dostupna na Netflixu i i dalje se nalazi na vrhu gledanosti.

Izvor slike: Kevin Winter / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate