1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja mode u Njujorku:...

Nedelja mode u Njujorku: 10 nezaboravnih street style izgleda

13. септембар 2024.

| Miljana Momirović

Nedelja mode u Njujorku za proleće/leto 2025. završila se uz spektakularne revije, ali modni spektakl nije bio rezevrisan samo za piste – već i street style.

Ovog septembra, ulični stil je jednako inspirativan kao i kolekcije dizajnera, privlačeći pažnju svih prisutnih ali i širom društvenih mreža. Akcenat je stavljen na induvidualnost, udobnost i kreativno uparivanje neobičnih materijala i krojeva.

Dok su najnoviji modni trendovi preplavili piste, street style je oživeo kroz autentične i hrabre kombinacije. Predstavljamo vam 10 ključnih izgleda koji definišu stil za proleće/leto 2025. godine.

Nedelja mode u Njujorku 2025.

Čak i na početku nove sezone, statement kaputi sa jakim, grafičkim printom zauzeli su centralno mesto. Ovi modni komadi, često sa oversized krojem, bili su vidljivi na svakom uglu. Upareni uz pantalone i minimalističke cipele, unose strukturu u ležerni stajling.

statement kaputi

Na ulicama Njujorka udobnost je ključ, a široke pantalone od laganih tkanina kao što su lan i svila dominirale su street style scenom. Neutralni tonovi, poput bež i maslinastozelene, omogućili su neograničene varijacije u stilizovanju.

široke pantalone


Aksesoari su ovog puta imali razigranu notu – oversized naočare, šarene torbe i statement nakit. Poznate modne kuće poput Dior i Versace predstavile su vibrantne aksesoare koji su uneli dozu energije u svaki stajling.

Aksesoari

Sportska elegancija nastavlja da dominira, a Nedelja mode u Njujorku uspela je da podigne trend na novi nivo uparivanjem trenerke uz luksuzni blejzer i visoke potpetice. Ovaj stil predstavlja savršeni balans između ležernosti i stila.

Sportska elegancija

Jednostavne, monohromatske odevne kombinacije bile su omiljene među street style izgledima. Beli oversized blejzer, crne pantalone visokog struka i kožne sandale činili su savršeni minimalizam koji odiše sofisticiranošću.

monohromatske odevne kombinacije

Ulični stil u Njujorku voli da prekrši pravila, a kombinacija printova je jedan od najupečatljivijih trendova. Životinjski printovi, cvetni motivi i grafičke linije spojeni su u kreativne kombinacije koje odražavaju smelost.

kombinacija printova

Denim, klasik koji nikad ne izlazi iz mode, viđen je u svim varijantama – od teksas jakne do širokih farmerki. Kombinacija denim na denim bila je omiljena među onima koji vole urbani, ležeran izgled.

denim na denim

Metalni detalji, od obuće do torbe, uneli su futuristički ton u stajling mnogih prisutnik. Posebno su se istakle metalik suknje i cipele koje pružaju glamurozan pečat za svaki stajling.

Metalni detalji

Prolećna lakoća došla je do izražaja kroz lepršave haljine sa cvetnim motivima i jarkim bojama. Kombinovane sa grubim čizmama ili elegantnim sandalama, ove haljine bile su favorit među ljubiteljima boho stila.

lepršave haljine

Blejzeri su i dalje neizostavan deo svakog garderobera, ali ove godine, oversized verzije dominiraju. U kombinaciji uz boho suknje ili široke pantalone, ovaj trend pruža moderan i poslovni izgled sa dozom nonšalantnosti.

Blejzeri

Nedelja mode u Njujorku nije samo prilika da se vidi šta dolazi od dizajnera, već i šta se događa na ulicama. Sezona proleće/leto 2025. obećava eksperimentisanje sa stilom ali uz jedno jasno pravilo: individualnost je najvažniji trend.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight