1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako nanosim crveni karmin...

Kako nanosim crveni karmin uz savete sa Nedelje mode?

14. септембар 2024.

| Miljana Momirović

Ako postoji jedan ruž koji instant podiže samopouzdanje i pruža mladolikost, to je crveni karmin. Nezavisno od nijanse ili završnice, upotpuniće svaki izgled.

Dugo sam se divila kako šminka na Nedelji mode izgleda tako besprekorno. Bez obzira na intezitet, crveni ruž izgleda efektno i ni najmanje nametljivo. Tražila sam savete šminkera, pregledala bezbroj fotografija sa revija i odlučila da podelim najbolje savete za nanošenje bez greške.

Kako nanosim crveni karmin?

Izbor nijanse za crveni ruž

Kao što šminkeri sa Nedelje mode često ističu, izbor prave nijanse je ključan. Za topli pod ton najbolje pristaje crveni karmin sa narandžastim primesama. S druge strane, ja sam blede puti i hladnog podtona, pa tražim ruž koji vuče na plavo. Prava nijansa ne samo da upotpunjuje ten, već se i prirodno stapa, zbog čega nema odskakanja.

Priprema za nanošenje karmina

Priprema usana je korak koji se ne preskače za modne piste. Pre nanošenja karmina, ako želim da traje satima, koristim piling za usne kako bi bile supermekane, a zatim nanosim balzam za hidrataciju. Ovo je posebno važno ako koristite mat završnice, jer pruža glatku podlogu i pomaže da ruž traje duže.

Prava formula za crveni karmin

Svaki dan je drugačiji, pa tako ne postoji prava formula. Na primer, ako je vetrovito, verovatno ćete želeti da izbegnete sjajne završnice. Ako su mi usne suve ili želim da postignem blistavi izgled šminke, izbegavam mat formule. Takođe možete primetiti da crveni karmin drugačije izgleda kada ga uparite uz stajling, pa obavezno eksperimentišete dok ne pronađete idealan.

Precizno nanošenje ruža

Za besprekorno nanošenje koristim olovku za usne u približnoj nijansi kao ruž. Ovo mi pomaže da precizno definišem konture i postignem čist izgled, kao sa Nedelje mode. Takođe, ponekad koristim i tanku četkicu za extrapreciznost za posebne prilike. Ako primetim da se boja razlika, pamučni štapić i korektor ispravljaju sve nepravilnosti.


Dugotrajnost ruža na usnama

Svaki ruž često dolazi u kontakt sa hranom i tekućinama, što može uzrokovati da brže izbledi. Osim toga, crveni karmin ne izgleda tako privlačno kada izgubi svoj oblik i intezitet. Za dugotrajni efekat nanosim dodatni sloj na unutrašnjost usana, što je još jedan trik koji sam otkrila od šminkera manekenki.

Izvor slike: puhhha/GettyImagesPlus