1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Trendovi u dizajnu enterijera...

Trendovi u dizajnu enterijera koji dolaze iz Pariza

09. септембар 2024.

| Borjana Božić
Pariz ne prestaje da inspiriše.

Pariz, sa svojom večnom šarmantnošću, ne prestaje da inspiriše. U poslednjem periodu istakla su se ova četiri trenda.

Francuski trendovi u dizajnu enterijera

Evo kako možete da unesete dašak Pariza u svoj prostor:

Šarm biblioteke

Jedan od najsvetlijih trenutaka putovanja je poseta baru Cravan u Saint-Germain-des-Prés, literarnom srcu Pariza. Ovaj bar, smešten u impozantnoj zradi iz 17. veka, preuredio je belgijski dizajner Ramy Fischler. Posebno sam se zaljubila u „Rizzoli biblioteku“ na drugom spratu. Ovaj prostor kombinuje udobnost i luksuz sa modernim šarmom. Crveni baršunasti kauč koji se savršeno uklapa uz zidove i predivni drveni podovi Parquet de Versailles, zajedno sa policama za knjige, kreiraju prostor u kojem ćete uživati satima. Ako ste ljubitelj knjiga, razmislite o kreiranju svog čitalačkog kutka koristeći ove dizajnerske ideje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CRAVAN (@cravanparis)

Neočekivani mermer

Mermer je bio prisutan na mnogo mesta tokom mog boravka u Parizu, od mermernih stočića do dekorativnih elemenata u izlozima. Ovaj materijal više ne treba da bude rezervisan samo za kuhinje i kupatila. Sad, kada želim da unesem malo „Pariz Grandmother“ estetike u svoj dom, razmišljam o dodavanju mermernih aksesoara, statement lampi ili malih stolića sa mermernim detaljima.

Trendovi u dizajnu enterijera: Ružičasta i krem

Ove boje su dominirale u Parizu tokom avgusta. Kombinacija crvene i bele može delovati odvažno, ali u pravu toplu nijansu, postaje visokokontrastna, ali prijatna za življenje. Ovaj trend sam posebno primetila na spoljnim, tkanim stolicama bistroa Bar Bisou Paris. Ova paleta boja može doneti sofisticiranost i toplinu vašem prostoru.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bisou Paris (@bar_bisou)

Preuveličana skulpturalna dekoracija

Pariz je bio prepun skulpturalnih detalja – od balona u izlozima Louis Vuitton-a do voluminoznih svetiljki u restoranima. Koristite tekuće oblike i reflektujuće finish-e kako biste dodali dramatičnost i svežinu prostoru. Ako imate uglaste komade nameštaja ili arhitektonske karakteristike poput mermernog ognjišta, mekane, tečne forme mogu ublažiti ton i uneti dinamiku. Za hrabre, dodajte zlatne ili srebrne detalje kao akcent.

Nadam se da će vam ovi trendovi pomoći da unesete dašak pariskog šarma u vaš dom!

Izvor slike: Peter_visual/gettyimages

Nastavite da čitate