Svitlana Maltseva, manekenka rođena u Ukrajini, napravila je izvanredno putovanje od lokalnih fotosesija u Ukrajini do međunarodne modne scene u Los Anđelesu. Sa svojom upečatljivom lepotom i nepokolebljivom posvećenošću, postala je traženo lice i prava inspiracija za talente koji teže. Od njenog ranog početka u Šangaju sa 15 godina do sada izgradnje uspešne karijere u SAD, Svitlanina priča je strast, prilagodljivost i kreativno izražavanje.  

CREDITS
Model: @wondersveta 
Photographer: @lada.flash 
MUA & Hair: @thesoulle 
Stylist: @yasiaaa 
Wardrobe: @shopcurve @anoeses.brand @bentkahina @lika.in 
Assistant: @dinikolaev 
PR: @multi_publications

Svitlana, Vi ste uspešan model čije lice krasi naslovne strane modnih časopisa. Igrate značajnu ulogu u promovisanju jedinstvene lepote i kulture na međunarodnoj sceni. U kom uzrastu ste shvatili da želite da postanete model i kako je ovaj san počeo da se ostvaruje? 
Hvala vam puno! Zaista cenim to! Pretpostavljam da mi je ovo skoro suđeno. Moja mama me je upisala u školu manekenstva za decu kada sam imala 8 godina. Od tada sam učestvovala na revijama, takmičenjima lepote i fotografisanju za lokalne brendove u Ukrajini. Međutim, moja karijera je zaista počela kada sam imala 15 godina, jer sam tada u Šangaju potpisala svoj prvi međunarodni ugovor.  

Recite nam o svojoj saradnji sa Bounty Models u Los Anđelesu. Po čemu se manekenstvo u SAD razlikuje od drugih zemalja i šta smatrate svojim ključnim dostignućima ovde?  
Moj ugovor sa Bounty Models u LA-u je bio prijatno iznenađenje - nisam ga ni tražila. Međutim, neverovatno sam zadovoljna što se to dogodilo. Agencija je pružila brojne mogućnosti i odlično se brinula o meni, posebno u trenucima kada mi je podrška bila najpotrebnija. Povezali su me sa pravim klijentima, što verujem da je ključno. Neki od najvažnijih događaja u karijeri u LA-u uključuju nastupe u kultnoj sapunici The Bold and the Beautiful, kozmetičku kampanju za Merle Norman, modeliranje za lookbook glumice Kyle Richards i nastupe u The Real Housewives of Beverly Hills, kao i kampanju za kosu za John Frieda. Takođe sam veoma zahvalna mojim komercijalnim klijentima koji me redovno kontaktiraju. Modeling je inherentno nepredvidiv, tako da je osećaj zajednice i sigurnosti neprocenjiv.