1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Dnevna soba Jennifer Aniston:...

Dnevna soba Jennifer Aniston: Zakrivljene linije su glavni trend 2024.

22. jul 2024.

| Borjana Božić
Zašto dizajneri obožavaju zaobljen nameštaj

Zaobljene linije su važan element u enterijeru jer doprinose da kutak u dnevnoj sobi bude dobro uravnotežen i vizuelno prijatan. Korišćenje zaobljenih linija unutar doma nudi mnoštvo prednosti, uključujući potencijal da dodate protok i dinamizam prostoru.

Dnevna soba Jennifer Aniston: Kako krive linije transformišu prostor

U dnevnoj sobi Jennifer Aniston, koju je dizajnirao Stephen Shadley, zakrivljeni oblici se spajaju sa sirovim teksturalnim materijalima kako bi reinterpretirali retro viziju budućnosti.

Kada se suočite sa praznim kutkom u dnevnoj sobi, popunjavanje na način koji je i funkcionalan i lep može izgledati kao zastrašujući zadatak. Ali, ako nešto nedostaje većini prostora, to je dodatni prostor za sedenje u dnevnoj sobi. Najjednostavniji način da unapredite ovaj prostor je stvaranje konverzacionog kutka, onog koji koristi moje omiljene trendove nameštaja za dnevnu sobu do sada – krivine u dizajnu enterijera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephen Shadley (@stephenshadley)

Linija je važan faktor u dizajnu enterijera kako bi se soba učinila uravnoteženom i vizuelno prijatnom, i ovde istražujem kako Aniston unosi krivine u njen tihi kutak – i efekat koji one imaju.

Dnevna soba Jennifer Aniston: Inspiracija za uređenje enterijera

Zaobljene ili blago zaobljene, krivine će podići svaki raspored dnevne sobe i omekšati celokupan izgled vašeg dnevnog kutka, dodajući suptilan dodir oblikovanja vašem dekoru. Krivine su nešto što osećate. One omekšavaju, ali i stvaraju zanimljiv negativni prostor u sobi.


„Za trendove nameštaja za 2024. godinu, vidimo sve više sekcionih sofa koje postaju zakrivljene umesto kvadratnih. Krivine su se masovno vratile u svet dizajna enterijera pre nekoliko godina, i zaista dostižu vrhunac ove godine; od sekcionih sofa do klub stolova,“ kaže Joshua Smith, osnivač kompanije Joshua Smith Inc.

„Ove godine, zakrivljeni nameštaj se više oslanja na biofilne i biomorfne uticaje, jer žudimo za tim povezivanjem sa prirodom unutar naših domova, a ovi organski oblici promovišu energiju mekoće i smirenosti.“

Dakle, sledeći put kada se suočite sa praznim kutkom u vašoj dnevnoj sobi, razmislite o uvođenju zakrivljenog nameštaja kako biste stvorili prostor koji je ne samo funkcionalan već i estetski zadovoljavajući.

Izvor slike: Kevin Winter/gettyimages