1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Još jedan modni comeback:...

Još jedan modni comeback: Nakit iz osamdesetih

19. jul 2024.

| Hana Dunđerov
Nakit iz osamdesetih se vraća na scenu

Modni trendovi iz 1980-ih su se odnosili na eksces. Razmetanje  svojim statusom, ličnošću ili moći — bila je motivaciona sila koja je iza sebe nosila oblačenje tokom decenije. I zajedno sa kutijastim blejzerima iz tog doba i raskošnim jastučićima za ramena, trendovi nakita iz 80-ih bili su podjednako važni u postizanju raspoloženja „više je više“. Što je veći, smeliji i maksimalniji dodatak, to bolje.

Iako se mnogo toga promenilo od tih dana, stilski osećaj koji je definisao tu deceniju dekadencije odražava ovu. Chanel, Schiaparelli i Versace prodaju okrugle minđuše veličine pola dolara. Broševi su postali deo uličnog stila na Nedelji mode, a Bela Hadid je stigla na nedavni filmski festival u Kanu noseći grozdove svojih najboljih narukvica i velike četvrtaste klinove.

Bela Hadid je nosila krupne zlatne, kvadratne minđuše i narukvice na 77. Filmskom festivalu u Kanu. Ali Bella nije jedina it devojka današnjice koja se okreće osamdesetim. Sestra Gigi Hadid kombinuje ogrlice sa priveskom sa dodatnim lančićima tokom letnjih šetnji, dok Adel podržava trend nakita iz 80-ih sa ogromnim minđušama sa žuto-zlatnim motivom čvorova.

Doduše, oživljavanje boho nakita iz 80-ih je zaokret u odnosu na prošlogodišnji tihi luksuzni minimalizam. Ali to prati rastuću težnju javnosti za ličnim stilom. Nakit iz 80-ih je sjajan način da se kaže da želite da budete viđeni. Preporod stila 1980-ih podržava ideju nezavisnosti i pronalaženja sopstvenog stila umesto da nosute ono što svi drugi nose.

Drugim rečima, moderne devojke iz 2024. samo žele da se zabavljaju, a današnji novi izgled je onaj iz 80-ih

Bold and Gold


Ništa ne vrišti 80-te kao prelepa zlatna minđuša — po mogućnosti, nekoliko nošenih odjednom. Za početak, razmislite o naušnicama sa duplim obručem kao što su Heaven Maihem’s ili St. Morna’s glomazna lančana manžetna.

Dugmići

Okrugle i kvadratne minđuše viđene na revijama Patoua, Saint Laurenta, Versacea i Caroline Herrera za jesen 2024. Dugmad – minđuše su se vratile, dušo. Izaberite metalik, boju i raspon cena—mada ne bismo pogrešili da izaberemo Versaceove prepoznatljive medaljone.

Dugi slojevi

Louis Vuitton, Ralph Lauren, Ermanno Scervino’s Spring 2024 i Chanel’s Fall 2024 sve su predstavljale ogrlice s parangalima naslaganim i slojevitim.
U 2024. više nije pitanje koju ogrlicu ćete nositi, već kako ćete ih nositi više odjednom.

Gomila bisera


Moschino, Carolina Herrera, Miu Miu i Alessandra Rich su u svojim kolekcijama za jesen 2024. u velikoj meri predstavljale bisere. 2024. vas podstiče da stavite bisere u središte pozornice. Bez obzira da li vas privlače velike minđuše od jednog bisera ili pojedinačne niske (ili nekoliko nošenih odjednom, kao što se vidi u Moschino i Alessandra Rich), pozovite mlečni dragi kamen u svoju kutiju za nakit ove godine kako god želite.

Beaucoup de Bangles

Fendi, Saint Laurent, Schiaparelli i Alaia su savršeno jasno dali do znanja da će jesen 2024. biti sezona velikih narukvica.Bilo da se radi o pozamašnoj narukvici od istopljenog metala ili providne smole, učinite 2024. godinom koju ćete posvetiti narukvici.

Izvor slike: Launchmetrics