1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Snagom i vedrim duhom...

Snagom i vedrim duhom Ivana Zarić motivacija je ženama: Izbegavam sve što loše zrači, čovek mora da čuva sebe

23. septembar 2023.

| Stana Luković
Ivana Zarić bila i ostala omiljeno TV lice

U životu jedne od naših najpopularnijih voditeljki sve se događalo „u svoje vreme“. Ivana Zarić pred kamere je prvi put stala kada je imala četiri godine, a osvojila nas je kao zaštitni znak čuvenog “Trećeg kanala”.

U bogatoj radnoj biografiji upisane su sjajne emisije i susreti sa velikim svetskim zvezdama. Iako se u međuvremenu mnogo toga dogodilo i promenilo, što u društvu, što u etru, ostala je verna sebi i “staroj školi”, a i njeno lice ostalo je isto. Nasmejano, vedro i uvek rado viđeno. Posle letnje pauze vratila se na male ekrane, tačnije u emisiju “Idemo dalje”, koju sa koleginicom Natašom Ristić vodi na N1.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maverick Consulting (@maverickconsultingbelgrade)

Neposredna, šarmantna, prirodna – to su tek neki od epiteta koji je prate od početka njenog televizijskog puta. A već smo pomenuli da je počeo davno. U jednom intervjuu, na pitanje u koju se životnu školu nikad ne bi vratila, Ivana je odgovorila:

„Ne bih se vraćala ni u jednu školu, jer sve ima svoje vreme i sve se desilo tačno onda kada je trebalo. Više ne mogu ni da zamislim sebe u nekim situacijama u kojima sam se nalazila, i dobrih i loših. Sve to ostaje iza mene.

Promocija magazina Marie Claire u okviru modne revije Pierre Cardin powered by Renault

Važno je da imam ono na šta sam ponosna, autorske emisije i biografiju koja sadrži toliko događaja, programa i intervjua, da često, kad me neko nešto pita, shvatim da sam zaboravila neki važan detalj, pa budem srećna što me je podsetio.“


Osmeh je uvek tu. Gde se krije izvor večitog optimizma?

Ivana Zarić

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

„Valjda se takav rodiš, a malo i rešiš da budeš optimista. Izvor je u ličnom miru i harmoniji sa sobom i okruženjem, u svesti o tome da je život poklon, da je lep. Da je potrebno da uvek budeš zahvalan na svemu što imaš. Izbegavam sve što loše zrači, čovek mora da čuva sebe.

Uvek se nadam boljem, ali znam da na tome mora puno i da se radi. Na šta bi ličio život ako ne bismo verovali da će sutra biti bolje? Volim ljude sa iskrenim osmehom i dobrom energijom.

Teško je održati vedar duh u svakom trenutku, i dešava se da me napusti ako se nađem u negativnom okruženju. Onda se zatvorim i štedim energiju, da je sačuvam za one kojima je vredi pružiti“, kaže voditeljka, majka dve ćerke, Katarine i Olge, koje je dobila u srećnom braku sa glumcem Ivanom Zarićem.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivan Zaric (@k.o.zaric)

Na pitanje šta je tajna uspeha sve ove godine, Ivana je priznala:

„Verujem da je tajna dugog trajanja u ovo vreme isključivo u kriterijumima koje imaš i ispod kojih ne ideš, kao i u doslednosti u onome što zagovaraš i radiš.“

Svojevremeno je na pitanje da li se možda kaje zbog nečega što je uradila ili propustila Ivana Zarić odgovorila odrečno:

„Ne. To je moj život, kakav god da je. Volim ovo što radim, volim sve što imam. Kad pogledam širu sliku, nikako ne bih smela da kažem da sam nezadovoljna. Muče me samo dnevne brige, ono što sve nas melje i na šta ne mogu da utičem. To je u rukama drugih ljudi i ovog brzog vremena u kome ostaje sve manje prostora za kvalitetan život.“

Ivana Zarić

Antonio Ahel /ATA Images

Nastavite da čitate