Sočna piletina za 20 minuta: To morate probati
Ako želite da spremite nešto brzo, ali preukusno, ovaj recept je kao stvoren za vas
06. avgust 2023.
| Aleksandra DudvarskiIzuzetno uobičajeno i popularno jelo je giros tanjir. Pečeno meso i salata sa mirisom svežeg mediteranskog bilja, osvežavajući feta dip od limunove kore, hrskavi prženi krompir i mekana domaća pita jednostavno su briljantni zajedno.
500 g pilećih prsa (file), 10 g crvenog luka (prah), 4 čena belog luka, 1 kašičica majčine dušice, 0,5 kašičice ljute paprike (po želji), 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok od 1 limuna, so, biber, 0,5 kašičice mlevenpg kumina
Sastojci za grčku salatu
1 krastavac, 100 g crnih maslina, 30 dkg čeri paradajza, 1 crveni luk, so, biber, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, bosiljak po ukusu
Sastojci za feta umak
100 g feta sira, 300 g grčkog jogurta, limunova kora od 1 limuna, pola veze kopra, so, biber
Sastojci za domaću pitu
300 g finog brašna, 150 g vode, 1 kašika grčkog jogurta, 1 kašika maslinovog ulja, 7 g soli, 1 majčina dušica po ukusu, 4 g kvasca, 25 g putera, 5 listova bosiljka
Prilikom serviranja isecite ih na pola ili na četvrtine, pa premažite rastopljenim puterom i pospite seckanim bosiljkom ili peršunom.
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Dar1930/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Ako želite da spremite nešto brzo, ali preukusno, ovaj recept je kao stvoren za vas
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...