1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Princeza Kate Middleton morala...

Princeza Kate Middleton morala je da poštuje stroga pravila tokom porođaja

25. jul 2023.

| Ranka Bulatović
Nastavite da čitate

Ako rodite budućeg kralja, morate se pridržavati određenih pravila i tokom porođaja. Princeza Kate Middleton je tome svedočila pre 10 godina kada je rodila prestolonaslednika, princa Georga. Georg je bio drugi prestolonaslednik u istoriji britanske kraljevske porodice koji je rođen u bolnici. Njegov otac, princ William, rođen je u bolnici St. Mary, a tu se rodio i njegov prvenac 22. jula, u 16.24h.

Princeza Kate Middleton morala je da ispoštuje sledeća pravila

Stroga pravila kraljevske porodice u velikoj meri su uticala na trudnoću i porođaj princeze Kate. Jedan takav uslov je bio da kraljica, odnosno pokojna Elizabeth, prva bude obaveštena o rođenju prestolonaslednika.

Po drugom pravilu, detalji rođenja malog Georgea morali su da budu ispisani na tabli i izloženi u Bakingemskoj palati. A ako to nije bilo dovoljno, bolničko osoblje je pre porođaja moralo da položi zakletvu na tajnost kako nikome ništa ne bi rekli o rođenju prestolonaslednika.

Princeza Kate Middleton: A šta joj je dozvoljeno…

Ova pravila su zacrtana i princeza Kate ih nije mogla promeniti – ali je imala i pomalo neobičan zahtev, koji je palata konačno dozvolila. Kate se odlučila da koristi tehniku hipnoporođaja, kojom se dete može lakše, brže i mirnije roditi.

Za hipnoporođaj porodilja može da nauči tehnike opuštanja i vizuelizacije koje smanjuju njene strahove i ublažavaju neprijatna iskustva vezana za porođaj. Metoda se ne odnosi samo na to da žena nauči tehniku samohipnoze, dubokog opuštanja i raznih tehnika disanja. Hipnoporođaj takođe smatra da je važno uključiti i prateći program pre porođaja.

„Kroz hipnozu sam zaista shvatila koliku moć uma ima nad telom“, rekla je vojvotkinja u prethodnom podkast razgovoru, dodajući da su ona i princ William, pre nego što je princ George rođen, učestvovali u neophodnim pripremama za hipnoporođaj. Kako je rekla, ova tehnika nije za svakoga, ali joj mnogo je pomogla.


Njeno iskustvo inspirisalo je mnoge žene širom sveta da se odluče za hipnoporođaj.

Izvor vesti: Većinu pravila, vojvotkinja je jednostavno morala da prihvati, ali je postojao jedan važan zahtev koji je palata ipak uvažila  

Izvor slike: Jeff Spicer/Getty Images Entertainment