1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Idealne nijanse karmina za...

Idealne nijanse karmina za plavuše

19. jul 2023.

| Ranka Bulatović
Jeste li znali da pri odabiru ruža za usne koji vam najbolje pristaje boja vaše kose igra ključnu ulogu govori? Otkrivamo koji su to karmini koji najbolje pristaju plavušama
Koje su to idealne nijanse karmina za plavuše zanima mnoge žene planete. Kako bismo pronašli boju ruža koja nam pristaje i s kojom smo potpuno sigurni da će biti pun pogodaka, bitno je voditi računa o boji kose. 
Prije nekoliko dana smo pisali o tome kako odabrati karmin prema tonu kože, a sada nas interesuje koje su to idealne nijanse ruževa za plavuše. Ako ste i vi među njima, sledite savete profesionalaca.

Koje su to idealne nijanse karmina za plavuše

1. Crveni karmin

Taylor Swift

Ako postoji ruž koji ne može nedostajati u kozmetičkoj torbici devojaka s plavom kosom, to je nesumnjivo crveni. Opcija jednako seksi koliko i elegantna, idealna za noćne lookove, a profesionalni šminkeri kažu da ne bi trebalo da se ustručavate da stavljate crveni karmin i tokom dana. Možete se odlučiti za mat završnice ili ruževe s blago sjajnim efektom kako biste dobili punije usne.

2. Ružičasti karmin

Diane Kruger

Raspon ružičastih nijansi karmina takođe je vrlo laskav za plavuše. Ako imate svetlu kožu i svetle oči, najsvetlije ružičaste su stvorene posebno za vas. Ne odustajte ni od karmina u boje fuksije jer će maksimalno istaći boju vaše kose. 

3. Kestenjasti i bordo karmin

karmin za plavuše

Plavuša ste, a volite kestenjaste i bordo ruževe? Pa, imate sreće jer vam ovi tonovi posebno dobro stoje. Nemojte se ustručavati da ih izaberete, pogotovo ako imate svetao ten.

4. Idealne nijanse karmina za plavuše: Nude

karmin

Sophie Turner

Nude ruževi su kao stvoreni za devojke s plavom kosom. Idealni za za postizanje  najjednostavnijeg i najprirodnijeg izgleda –  obožavamo ih!
Osim navedenih, plavušama dobro pristaju u narandžastim tonovima. Tonovi breskve i korala posebno se ističu uz vašu boju kose. Ali najbolje od svega je to što smo usred leta pa možete izvući maksimum iz nijansi karmina. Što upečatljivije to bolje.  Vaše je samo da odabarete pravu nijnsu. Mogu biti mat ili sjajni, zagasitih tonova ili svetlih. Dobar karmin čini čuda…

Izvor vesti: marie-claire.es

Izvor slike: SanneBerg, Andry5/gettyimages.co.uk, Emma McIntyre, Jason Merritt, Frazer Harrison /Getty Images Entertainment,