1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Stikeri za nokte –...

Stikeri za nokte – retro šik koji ne smete propustiti

28. jun 2023.

| Hana Dunđerov
Stikeri za nokte stižu pravo iz dvehiljaditih

Ovoga leta vraća se jedan retro trend: stikeri za nokte. Baš ono što nam je trebalo da dodamo dašak zabave našem manikiru.

Jer, najvažnija stvar u svetu beauty trendova jeste to što uz njih možete da se dobro zabavite. A nokti su oduvek naše omiljeno igralište. Umesto tradicionalnog manikira ili klasičnog laka za nokte, ovoga puta na redu su stikeri za nokte. Veoma  Y2K trend.

Kako se postavljaju stikeri za nokte?

Postoje različiti modeli, pa je i sistem lepljenja stikera različit. Postoje samolepive nalepnice koje se direktno postavljaju na nokat, a postoje i oni vodeni koji rade na istom principu kao i lak za nokte. Da ne zaboravimo i tatto stikere.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ⒹⒶⒾⓢⓎ (@nail_daisy)

Koju god opciju da odaberete, prvo počnite sa klasičnim manikirom – nokti moraju biti sređeni i čisti kako bi stikeri za nokte zasijali u punom sjaju.  Nakon turpijanja noktiju, pogurajte zanoktice, a zatim ispolirajte celu površinu nokta. Pre nanošenja stikera obavezno je i odmašćivanje nokta.  Zatim nanosite podlogu i prelazite na obojeni lak u dva sloja. Nakon što se lak dobro osuši,  vreme je da primenite nalepnice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@sandymumboutique је поделио/ла објаву


Za samolepljivu verziju opremite se pincetom (koju prethodno odmastite rastvaračem ili alkoholom). Ovaj dragoceni mali alat će vam omogućiti da nežno odlepite nalepnicu bez grebanja i oštećenja, a potom da je nanesete na ultra-precizan način. Vodene stikere za nokte najpre morate uroniti u vodu na nekoliko sekundi, a potom je podignete pincetom i pažljivo nanesete na nokat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CsillaMarica Nailtech&Trainer (@csillamarica.nailtrainer)

Koju god opciju da odaberete, završite na isti način: nežnim pritiskom vrhom prsta da biste dizajn dobro uklopili. Ne sme se dogoditi da ispod stikera ostanu mehurići vazduha. Završavate nanošenjem dvostrukog sloja gel premaza.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Polygel Nail Artist (@tipzbyteagz)

Stikeri za nokte kao nail art

Astrološki znaci, cveće, slova, geometrijski oblici, monogrami, razni i raznovrsni dezeni… Šara nalepnica ima koliko i boja lakova za nokte. Ključ je pažljivo ih uklopiti u manikir.

Stilisti savetuju da, kada koriste jednobojne stikere, napravite kontrast između boje nalepnice i samog laka za  nokte. Tako će se vaš dizajn istaći. Kod višebojnih stikera pravila su drugačija- tu se potrudite da pažljivo uklopite  nijansu laka i stikera. Ako koristite monograme, dovoljno je da ukrasite po jedan nokat na svakoj ruci.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Harsa Maduranga/iStock/GettyImagesPlus