1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Koliko vremena treba da...

Koliko vremena treba da prođe između dva šišanja?

11. jun 2023.

| Hana Dunđerov
Da li je 6 nedelja stvarno čarobni period?

Bilo koju frizuru da nosite, od piksi do duge kose, važno je da vlasi skraćujete sa vremena na vreme. Ali, koliko to često treba da radite? I koliko vremena treba da prođe između dva šišanja?

Koliko se često treba šišati?

U nekom trenutku tokom života, verujem da ste dobili informaciju da je idealno vreme između dva šišanja – 6 nedelja.  Ali u stvarnosti, vreme između dva šišanja u potpunosti zavisi od onoga što pokušavate da postignete. Održavanje piksi frizure, na primer, podrazumeva da redovno skraćujete kosu. Prelazak sa bob na lob (dužinu do ramena) podrazumeva puštanje kose. Sve od stila do teksture kose do učestalosti korišćenja vrućih alata utiče na to koliko često treba da se šišate.

Koliko vremena treba da prođe između dva šišanja?

Prosečna frizura, tvrde stilisti, trebalo bi da traje između 8 i 12 nedelja ako je frizer dobro obavio svoj posao. Ipak, to zavisi od same frizure, brzine rasta kose, stilizovanja. Kraće frizure generalno rastu malo brže, pa je kod njih šest nedelja između dva šišanja već uspeh.

Zdravlje kose je takođe važan faktor. Prekomerno oštećenje od toplote definitivno će vas naterati da posećujete frizera češće.Isti je rezultat ako imate ispucale krajeve kose, jer oni sprečavaju kosu da zdravio raste. Ali, kada vam je kosa zdrava, a frizura dobro ošišanja,12 nedelja između dva šišanja je dobar standard.

Da li moja tekstura kose utiče na period između dva šišanja?

Tekstura definitivno igra ulogu u tome koliko često treba da šišate kosu. Kovrdžava kosa je prirodno suva zbog svoje strukture. Zato je važno da kovrdžavu kosu podrezujete svakih 8 nedelja.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Antonio_Diaz/iStock/GettyImagesPlus