Sočne pileće čufte: Idealan lagani prolećni ručak
Mnogi strahuju da će ćufte napravljene od piletine biti suve, ali srećom, uz nekoliko lukavih trikova, od posnijeg mesa možete napraviti i sočno i ukusno jelo.
11. jun 2023.
| Aleksandra DudvarskiAko vam se sviđaju ćufte, ali želite da probate nešto drugačije, kao što su mini ćufte ili verzija sa kuvanim krompirom na bazi paradajza, onda se okrenite Grčkoj i otvorite sezonu ranog leta sa ovim okruglim mesnim zalogajima koji plivaju u sosu od limuna!
Ovo jelo može biti idealna večera, pošto su ćufte sa začinskim biljem dovoljno lagane teksture, a bledožuti sos od jaja kiselkast od limuna, svilenkast, pravi luksuz bez kajmaka i putera.
Važno je mešati vrste mesa: svinjsko mleveno može posebno da omekša, pa kada se doda govedini ili jagnjetini, olakšava teksturu.
Pirinač takođe ne treba izostaviti, jer on omekšava teksturu čvrstog mesa, a krajnji rezultat je mekša, svetlija tekstura umesto preterano jakog ukusa mesa.
Sveže začinsko bilje kruniše ćufte: menta je na prvom mestu, učiniće da doživljaj ukusa bude osvežavajuć!
500 g svinjsko mleveno mleveno meso
500 g junećeg (ili jagnjećeg)
1 jaje
100 g pirinča
2 male glavice crvenog luka
1 veza peršuna
1 veza mirođije
1 veza sveže nane
2 kašike maslinovog ulja
so, biber, eventualno beli luk u prahu
3 jaja
2,5 limuna (sveže ceđen sok)
prstohvat soli
Prijatno!
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Mizina/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Mnogi strahuju da će ćufte napravljene od piletine biti suve, ali srećom, uz nekoliko lukavih trikova, od posnijeg mesa možete napraviti i sočno i ukusno jelo.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...