1. Home
  2. /
  3. Beauty
  4. /
  5. Dupli francuski manikir je...

Dupli francuski manikir je hit ove letnje sezone!

25. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Savršeno za one koji traže drugačiju, ali ipak klasičnu opciju.

Francuski manikir je uvek sigurna opklada. Dizajn noktiju koji se savršeno prilagođava svakodnevnom životu sa elegancijom i delikatnošću, bez obzira na naš planove ili stajling.

Nastao, kako drugačije, nego u Parizu, ovaj dizajn noktiju postao je popularan 1920-ih i 1930-ih godina u francuskoj prestonici, dospevši u svet lepote kao jedan od najtraženijih.

Međutim, kao što se često dešava sa takvim klasičnim stvarima i sa tolikom istorijom, ima onih kojima je original „dosadio“ i pokušavaju da okrenu novu stranicu. Tako su rođeni originalni dizajnovi francuskog manikira, poput manikira u punoj boji ili sa briljantnim detaljima koje u poslednje vreme ne prestajemo da viđamo na društvenim mrežama.

Dupli francuski manikir

Jedan od trendova u ovom svetu različitih francuskih manikira koji poslednjih meseci najviše viđamo je takozvani „ dupli francuski manikir “. Reinterpretacija klasičnog manikira jednako minimalistička kao i original, ali sa dodirom koji će našim noktima dati ličnost.


Kao što mu ime govori, ovaj dizajn nije ništa drugo do dvostruka verzija klasičnog francuskog manikira, gde na noktu nema jedne već dve linije: jedna prati prirodni oblik nokta kao u originalu i druga je malo niža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie Wallace (@nails_byelliex)

Postoji nekoliko načina da to uradimo u skladu sa stilom koji najviše želimo, od kombinacije nude + bele boje na koju smo navikli u tradicionalnom francuskom manikiru, do živopisnijih boja (koje su veoma privlačne za leto) ili korišćenjem pastelnih boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hideaway (@thehideawaydubai)

Ideje za dupli francuski manikir

Još jedna od njegovih prednosti je što se može raditi i na dugim i na kratkim noktima, što je plus za one koji preferiraju kraće nokte. Pored činjenice da možemo da se igramo dodavanjem različitih oblika ostatku noktiju kao što su srca, cveće ili druge vrste nail arta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M e g (@gel.bymegan)


S druge strane, ne postoji pisano pravilo o tome kako linije i krugovi moraju biti raspoređeni na nokat, ali tu drugu liniju možemo staviti na visinu koju najviše želimo .

Možemo čak pokušati da stavimo drugu liniju tačno na kraj nokta, udarajući u područje zanoktice, ako želimo potpuno drugačiji završetak.

Izvor vesti: www.marie-claire.es

Izvor slike: Yuliya Ufimtseva/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; LightFieldStudios/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; DevMarya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate