1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Mahagoni crvena kosa: Sve...

Mahagoni crvena kosa: Sve što ste želeli da znate o ovoj nijansi

07. maj 2023.

| Hana Dunđerov
Kome mahagoni dobro stoji i sa kakvom dužinom kose da je kombinujete

Mahagoni crvena kosa može biti odlična ideja ako želite da boju kose koristite kao akcenat i da povećate intenzitet svog izgleda. Konkretno, mahagoni crvena je nijansa je odlična za sve žene koje žele crvenu, ali nisu sigurne koja bi ima nijansa pristajala.

Manje je narandžasta od bakra, manje živahna od trešnje ili maline i, u isto vreme, duboka do te mere da, ako je nanesete u balajaž tehnici,  izgleda kao sjajan nastavak prirodne boje vaše kose (pod uslovom da ste brineta).

Koje je to mahagoni crvena boja kose?

Boja mahagonija je jedna od mnogih nijansi koje spadaju među tamno crvene. Ona je odlična za žene sa hladnim podtonom kože. Štaviše, crvena mahagoni je duboka i intenzivna nijansa koja se, kao što je i očekivano, dobro stapa kao balajaž na kosi boje čokolade.

Zbog svoje karakteristične dubine, mahagoni crvena se posebno preporučuje onima koji žele da svojoj kosi unesu svetlu, ali u isto vreme prilično tamnu nijansu crvene. U stvari, postoji nekoliko varijacija crvene mahagoni, stoga pronalaženje najpogodnije za vaš ukus može biti težak i istovremeno veoma fascinantan zadatak. Na primer, postoje varijacije mahagonija gde preovladava smeđa komponenta, i druge u kojima je očigledna purpurna komponenta što svakako može zaintrigirati one koji žele da testiraju stilski potencijal crveno-ljubičaste.

Ako se vodite japanskom harmonijom boja, onda znajte da mahagoni crvena odlično pristaje ženama koje pripadaju ili zimskom ili letnjem tipu.

Kome dobro stoji mahagoni crvena?

Kao što je pomenuto, mahagoni crvena boja kose može potencijalno odgovarati svakome. Što se tiče boje očiju, dobra vest je ova boja kose pristaje svim bojama očiju, od plavih, preko zelenih, do tamnih. Ali, baš kao i ostale crvene nijanse, ipak najbolje stoji zelenookim ženama.


Što se tiče kombinacije crvene mahagoni i frizure, ona izgleda odlično na lob frizurama i srednjim dužinama kose.Ako imate dugu kosu, onda se odlučite sa balajaž sa mahagoni crvenom.

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: JNemchinova/iStock/GettyImagesPlus