1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Retrogradni Pluton u Vodoliji:...

Retrogradni Pluton u Vodoliji: Koji znaci će biti najviše pogođeni?

30. април 2023.

| Hana Dunđerov
Za koji dan počinje jedan od najznačajnijih astroloških događaja: retrogradni hod Plutona

Retrogradni Pluton u Vodoliji će nam doneti preispitivanja i bitne životne promene. Pluton, planeta krajeva i početaka, uništenja i stvaranja, preselio se u Vodoliju 23. marta. U ovom znaku on će se naći dva puta u narednom periodu. Najpre će tu boraviti do 11. juna, na kratko će boraviti u Jarcu tokom leta i jeseni, da bi u januaru 2023. ponovo ušao u Vodoliju i tu ostao prilično dugo. I kao da nije dovoljno što Planeta koja poznaje naše najdublje tajne prelazi u znak koji označava promene, već nas čeka i plutonova retrogradnost,  već od 1. maja. Ona će trajati gotovo pola godine.

Retrogradni Pluton u Vodoliji: Šta nas čeka?

Generalno, Pluton nas primorava da pogledamo šta smo uradili i analiziramo svoje postupke, ali i efekte koje su oni imali na naše odnose i naš svakodnevni život. Ovo će biti period razmišljanja o našim odlukama i izborima, i idealno je vreme da duboko razmislimo i razumemo da li u našem okruženju postoje ljudi koji manipulišu nama ili nas drže podalje od naših ciljeva. Ovo je težak period, koji će nam, međutim, pomoći da na boljim osnovama započnemo novi početak.

Retrogradni Pluton u Vodoliji: Ko će ga najjače osetiti?

 

Bik

Retrogradni Pluton vam donosi poteškoće u poslovanju i previranja u javnom imidžu. On će vas dovesti do unutrašnjeg traganja i dubokih spoznaja. Možda osećate da niste cenjeni ili da se vaš rad ne uzima u obzir. Takođe se mogu otkriti tajne koje će vas posramiti i bićete primorani da se izvinite za ono što ste uradili ili da naučite nešto o ljudima u vašem profesionalnom okruženju što će vam ići u prilog. Mogućnost promene posla je velika, a šta god da se desi pokušajte da ne reagujete impulsivno i oštro. Dobro razmislite pre nego što objavite svoju odluku.

Lav

Pripremite se za period u kojem će vaši profesionalni i lični odnosi biti temeljno poljuljani. Dobro znate da partnerstvo ili veza koji dobro funkcionišu moraju biti zasnovani na istini i poštovanju. Dakle, ako ne obraćate pažnju na ono što zaista želite i ne poštujete ono što vam drugi govore ili prepoznajete njihovu stranu, očekujte preokret i na profesionalnom i na ličnom planu. Morate zapamtiti da je za postizanje rezultata potrebna saradnja, a ne nametanje sopstvenog mišljenja. Potrebni su smirenost i ravnoteža. Pokušajte da se ne zanesete svojim visokim očekivanjima ili sujetom.

Vodolija

Do 11. juna kada se Pluton kreće retrogradno u vašem znaku, uradićete duboku introspekciju o tome šta ste do sada uradili i donositi drastične odluke o svom životu. Sve teškoće sada ćete osećati kao ogromne, kao planinu koja vas opterećuje, Ali ne treba da se plašite i da ostanete zaglavljeni u nečemu što vas sprečava da se razvijete. Period retrogradnog Plutona u Vodoliji je idealan da shvatite vaše pogrešne izbora.  Istovremeno, osećaćete se dovoljno jakim da napravite promene koje želite, jer odbijate da se zadovoljite nečim manjim od onoga što zaslužujete. Obratite pažnju samo na svoj entuzijazam i svoju žeđ za moći. Pokušajte da se ne namećete, jer vam u tom slučaju preti emotivni slom i melanholija.


Izvor vesti: marieclaire.gr

Izvor slike: foscafein/gettyimagesplus