Azijska supa sa nudlama: Jednostavna priprema kod kuće
Potreban vam je mali broj sastojaka, a priprema je vrlo lagana
29. april 2023.
| Aleksandra DudvarskiKrompir čorba je postala popularna jer se može pripremiti jeftino, a veoma je zasitna.
Zbog ovog drugog se, međutim, često vezuje za jesenji ili zimski period, kada se često malo obilnije jede i zagreva. Recept ispod je prolećna verzija, u kojoj su, pored krompira, drugi protagonisti hrskavi zeleni grašak. Osim toga, u čorbu se dodaje i malo sveže mirođije koja dodatno osvežava i pojačava ukuse. A još jedan tajni trik je umešati malo praziluka, čime će celokupna aroma biti još složenija i sadržajnija.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 srednji praziluk, samo beli i bledozeleni delovi, tanko isečen
3 čena belog luka isecite na tanke kriške
1/4 šolje suvog belog vina
500 grama krompira (idealno mladog) isečenog na deblje komade
6 šoljica temeljca
2 kašičice soli
malo sveže mlevenog bibera
1 šolja guste pavlake
1 šolja smrznutog zelenog graška
1/4 šolje svežeg kopra, grubo seckanog
1-2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: jenifoto/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Potreban vam je mali broj sastojaka, a priprema je vrlo lagana
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...