1. Home
  2. /
  3. Beauty
  4. /
  5. Estée Lauder oduševljava: Nova...

Estée Lauder oduševljava: Nova aplikacija koja olakšava šminkanje osobama sa oštećenim vidom

17. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Kako je Estée Lauder olakšao šminkanje osobama sa oštećenim vidom?

Kozmetička kompanija Estée Lauder lansirala je aplikaciju koja će pomoći osobama sa oštećenim vidom da se lakše i preciznije našminkaju.

Kako funkcioniše nova Estée Lauder aplikacija za šminkanje?

Osobama sa oštećenim vidim šminkanje može biti poprilično izazovno. Revoluciju u svetu kozmetike 2023. godine pokrenula je gigantska kozmetička kompanija Estée Lauder. Programirali su asistenta za makeup koji uz pomoć veštačke inteligencije olakšava šminkanje. Zbog glasovnih instrukcija (VMA), osobama sa oštećenim vidom pomaže da se našminkaju preciznije i jednostavnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Estée Lauder UK (@esteelauderuk)

VMA koristi glasovnu tehnologiju koja korisnicima daje povratne informacije tokom šminkanja. Na primer da li su ravnomerno naneli ruž za usne ili senku za oči. Ova tehnologija takođe procenjuje preciznost, a glasovni asistent tačno i detaljno objašnjava gde naneti proizvod. Ako ne nanesete bronzer podjednako na obe strane lica, virtuelni asistent će vam skrenuti pažnju na to i sačekati da ga „popravite“, pre nego što ponovo skenira vašu šminku.

Kako instalirati Estée Lauder aplikaciju za šminkanje?

U početku će ova aplikacija biti dostupna preko Apple prodavnice u Velikoj Britaniji i na Estée Lauder britanskom sajtu. Očekuje se da će aplikacija biti lansirana i na Google Play prodavnici kasnije ove godine ali i na drugim tržištima.

Zanimljivo je što ova aplikacija uopšte ne promoviše Estée Lauder, niti sadrži oglase i u potpunosti je besplatna. Takođe, „reaguje“ na sve brendove šminke koju koristite, a ne samo na Estée Lauder šminku.

Pre lansiranja, testirali su je korisnici različitih nacionalnosti i sa različitim vrstama oštećenja vida. Veoma su vodili računa o izboru glasa – želeli su nešto što zvuči realistično i poznato, kao i o podešavanjima koja nisu suviše komplikovana.

Ovo je tek prva verzija aplikacije, a Estée Lauder se nada da će je uz pomoć povratnih informacija korisnika unaprediti. Plan je da kroz aplikaciju ponude i predlog šminke, tutorijale sa njihovim proizvodima, kao i laku i brzu online kupovinu.

Brend Estée Lauder je prvi koji započinje da promoviše ovu tehnologiju za osobe sa oštećenim vidimo, a nadamo se da će ih ubrzo i ostali pratiti.

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: PeopleImages/GettyImagesPlus